Ledų pasirinkimas dabar tikrai gausus, tačiau į daugelio etiketes žiūrėti net … baisu. Įvairiausių maisto priedų yra ne tik pačiuose leduose, bet ir jų vafliuose. Taigi siūlome Jums 3 naminių ledų receptus, kuriuos nesudėtingai pasigaminsite patys ir galėsite džiaugtis natūralių desertų teikiamais privalumais.
VANILINIAI LEDAI su pasirinktais priedais
8 porcijoms reikės:
- 400 gramų sutirštinto ir saldinto kondensuoto pieno (tai įprasčiausias vienos skardinės kiekis);
- 400 gramų graikiško arba islandiško stiliaus jogurto;
- 400 mililitrų riebesnės grietinėlės (apie 30-36 procentų riebumo);
- Šiek tiek vanilės ekstrakto. Ledus galima pagardinti žiupsneliu jūros druskos, kokosų drožlėmis, šokolado gabaliukais, riešutais arba razinomis – rinktis Jums.
Paruošimas:
Pirmiausiai išplakame grietinėlę. Ji turi būti išplakama iki standžios konsistencijos. Kitame inde sumaišome visus pasirinktus ingredientus ir atsargiai įmaišome masę į plaktą grietinėlę. Išpilame masę į didesnę ir gilesnę kepimo skardą, kuri tilptų į šaldymo kamerą ir įdedame atšalti. Naudinga masę kas pusvalandį pamaišyti, kad būtų sumažinama ledo kristaliukų susidarymo galimybė, tačiau tai nėra būtina. Geriausia prieš pat valgymą ledus apie 20 minučių palaikyti šaldytuve, kad jie šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!
Paprastai ir greitai paruošiami VAISINIAI LEDAI
8 porcijoms reikės:
- 1200 gramų braškių arba kitų mėgstamų uogų – tinkamos ir avietės, ir vyšnios, ir mėlynės;
- 4 nedidelių gerai išnokusių bananų (nebūtinai, tačiau jie suteikia ledams minkštumo ir švelnumo);
- 600 gramų graikiško arba islandiško stiliaus jogurto (šis kiekis turėtų sudaryti pusę uogų kiekio, tad porcijų skaičių galite ir mažinti). Geriausia prieš pat valgymą ledus apie 20 minučių palaikyti šaldytuve, kad jie šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!
Paruošimas:
Uogas ir vaisius supjaustome griežinėliais ir šiek tiek palaikome šaldymo kameroje. Tuomet vaisius kartu su pasirinktu jogurtu sutriname su smulkintuvu, sudedame į norimas ledų formeles ir šiek tiek vėliau jau galime mėgautis labai sveikais ir greitai pagaminamais uogų ir vaisių jogurtiniais ledais. Geriausia prieš pat valgymą ledus apie 20 minučių palaikyti šaldytuve, kad jie šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!
Tik dviejų ingredientų naminiai KARAMELINIAI ARBA ŠOKOLADINIAI LEDAI
8 porcijoms reikės:
- 800 mililitrų riebios grietinėlės (30-36 procentų riebumo);
- 600 gramų karamelinio kondensuoto pieno arba šokoladinio kremo.
Paruošimas:
Karamelinį kondensuotą pieną arba šokoladinį kremą palaikome kambario temperatūroje ir išsukame plaktuvu, kad jis taptų vientisas. Iki standumo išplakame grietinėlę ir atsargiai ją įmaišome į pasirinktą išsuktą masę. Viską gerai išmaišome. Šių dviejų ingredientų masę sudedame į ledų formeles ir laikome šaldymo kameroje per naktį. Geriausia prieš pat valgymą ledus apie 20 minučių palaikyti šaldytuve, kad jie šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!
Atšilus orams bus gera pasimėgauti namuose pagamintais skanėstais, kurių ingredientai bus visiškai natūralūs, o skonis – užburiantis. Tikime, kad tikrai atrasite savo mėgstamiausią naminių ledų receptą, o jei juos pamėgsite gaminti itin dažnai, tuomet net galite pasvarstyti apie specialų ledų šaldymo aparatą, kuriuo pagaminsite tiesiog tobulus ledus be jokių vandens kristaliukų.
Plačiau: |