Kaip panaikinti svogūno ar česnako kvapą?
- Pavalgę kruopščiai išsivalykite dantis, tarpdančius ir liežuvį. Paskui burną išskalaukite skalavimo skysčiu ir nepamirškite kramtomosios gumos.
- Suvalgius maisto, kuriame buvo svogūno ar česnako, patartina burnoje pusę minutės palaikyti šaukštelį garstyčių, tada išspjauti. Taip pat nepakenktų šiek tiek garstyčių nuryti.
- Nemalonų kvapą malšina ir mėtos, petražolės, kmynai, mėtų ar žalioji arbata.
- Valgydami patiekalą, kuriame daug svogūnų ar česnakų, garnyrui pasirinkite bulvių košės, morkų, citrinos ar grybų. Šie produktai numalšins nemalonų kvapą.
- Jeigu patiekalą su šiomis prieskoninėmis daržovėmis gaminate namie, išbandykite tokį triuką: nupjaukite galus ir nulupkite česnako skilteles. Skiltelę perpjaukite per pusę ir išimkite stiebelį iš vidurio – česnakas nebebus toks aštrus.
- Rinkitės virtus ar keptus svogūnus ir česnakus ‒ išvirtų daržovių kvapas susilpnėja.
|
Uzsilipau siandien ant bites ir igele i kojos pirsta. Tai nieko nedariau 🙂
O svogunas prie bites igelimo vietos nepadetu?