Ką daryti nutikus nelaimingam atsitikimui? Naudingi patarimai

Rugpjūčio 01, 2014 | Viktorija Dačinskaitė
+10
+13 -3
2

Kaip panaikinti svogūno ar česnako kvapą? 

  • Kaip panaikinti svogūno ar česnako kvapą?Pavalgę kruopščiai išsivalykite dantis, tarpdančius ir liežuvį. Paskui burną išskalaukite skalavimo skysčiu ir nepamirškite kramtomosios gumos.
  • Suvalgius maisto, kuriame buvo svogūno ar česnako, patartina burnoje pusę minutės palaikyti šaukštelį garstyčių, tada išspjauti. Taip pat nepakenktų šiek tiek garstyčių nuryti.
  • Nemalonų kvapą malšina ir mėtos, petražolės, kmynai, mėtų ar žalioji arbata.
  • Valgydami patiekalą, kuriame daug svogūnų ar česnakų, garnyrui pasirinkite bulvių košės, morkų, citrinos ar grybų. Šie produktai numalšins nemalonų kvapą.
  • Jeigu patiekalą su šiomis prieskoninėmis daržovėmis gaminate namie, išbandykite tokį triuką: nupjaukite galus ir nulupkite česnako skilteles. Skiltelę perpjaukite per pusę ir išimkite stiebelį iš vidurio – česnakas nebebus toks aštrus.
  • Rinkitės virtus ar keptus svogūnus ir česnakus ‒ išvirtų daržovių kvapas susilpnėja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
+10
+13 -3
2
  • Nudegimai
  • Žagsulys
  • Kraujavimas iš nosies
  • Odos nudegimai
  • Greitoji medicinos pagalba
  • Pirmosios pagalbos priemonės
  • Pirmoji pagalba

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *