Motinos diena ‒ ypatinga. Dažniausiai ji prasideda vaikų šypsenomis, sveikinimais ir nuoširdžiu juoku. Šią dieną namai pakvimpa ne tik gėlėmis, bet ir… riešutiniais morkų keksiukais! Tokiais minkštais, puriais, lengvai pagaminamais ir labai gardžiais. Palepinkime savo mamas saldžiais pusryčiais, niekur neskubėdami atsigerkime kavos ir būtinai priminkime joms, kokios jos nuostabios, mylimos ir beprotiškai brangios.
Riešutiniai morkų keksiukai
Ko reikės 7 keksiukams?
- 1 didelio kiaušinio;
- 3‒4 šaukštų rudojo cukraus;
- 1 a. š. cinamono;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 4 šaukštų miltų;
- 1 didesnės morkos;
- 1 banano;
- 1 a. š. žemės riešutų sviesto;
- 2 šaukštų pieno;
- kelių pekano riešutų.
Kaip gaminti?
- Kiaušinį išsukite su ruduoju cukrumi.
- Į kiaušinio plakinį suberkite smulkiai pjaustytą bananą ir šiek tiek spausdami šakute viską sutrinkite.
- Suberkite smulkiai tarkuotą morką.
- Cinamoną, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite. Gautą mišinį sudėkite į ruošiamą tešlą. Supilkite pieną. Viską išmaišykite.
- Sudėkite smulkintus pekano riešutus, žemės riešutų sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Keksiukų kepimo formeles ištepkite sviestu ir į jas sudėkite paruoštą masę (formeles užpildykite ne iki galo, kažkur ¾ ).
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Palikite juos atvėsti.
- Atvėsusius keksiukus aptepkite žemės riešutų sviestu ir papuoškite pekano riešutais.
Skanaus ir gražaus šventinio savaitgalio!
„Virtuvė man yra eksperimentų ir malonios improvizacijos vieta, kurioje nereikia laikytis taisyklių, nurodymų. Iš tiesų gal ir reikia, bet aš jų labai nemėgstu, dažniausiai vadovaujuosi intuicija…“ Visą interviu su Berta rasite čia: |
skaniai atrodo