Ryžių dietos receptai antrajai savaitei
Pavasariškas rizotas
Ko reikės 4 porcijoms?
- Ryšulėlio šparaginių pupelių, susmulkintų į tris dalis;
- 160 g šviežių žalių žirnelių (galite naudoti ir šaldytus);
- 900 ml natūralaus daržovių sultinio;
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
- 225 g Arborio ryžių (itališki trumpagrūdžiai arba apvaliagrūdžiai ryžiai);
- 1 taurės baltojo vyno;
- 4–5 valgomųjų šaukštų tarkuoto parmezano (tiks ir kitos rūšies sūris).
Kaip gaminti?
Į verdantį vandenį sudėkite šparagines pupeles, pavirkite 3–5 min., kol ims minkštėti. Nusausinkite, perliekite šaltu vandeniu, vėl nusausinkite. Į verdantį vandenį sudėkite žirnelius, uždenkite dangčiu ir pavirkite 2 min. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, vėl nusausinkite. Suberkite žirnelius į indą su šparagais.
Paruoškite sultinį puode ir palikite kaisti ant silpnos ugnies. Į didelę keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir jį pašildykite. Sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite jį ant mažos ugnies tol, kol svogūnas taps skaidrus. Įpilkite šiek tiek sultinio. Suberkite ryžius ir sumaišykite su svogūnu. Supilkite vyną ir kaitinkite 2–3 min. Kai vynas išgaruos, įpilkite dar šiek tiek sultinio.
Nuolat papildykite ryžių su svogūnais keptuvę sultiniu. Vos tik ryžiai sugeria sultinį, įpilkite jo dar. Nuolat maišykite ir neleiskite ryžiams prisvilti. Taip kaitinkite ryžius apie 15–20 min. Likusias daržoves supilkite į ryžius su svogūnu. Pakaitinkite, kad daržovės sušiltų. Galiausiai įdėkite parmezano ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus!