3 sveikų blynų receptai

Vasario 15, 2021 | Vaistininkė Rūtelė Foktienė
+2
+2 -0

3 sveikų blynų receptai

Blynai taip pat gali būti sveikas ir maistingas patiekalas. Pateikiame tris skanių, nesudėtingai pagaminamų ir daug naudingų medžiagų organizmui suteikiančių blynų receptus. Vienas receptas patiks smaližiams, kitas – grūdinių produktų ir jogurto mėgėjams, o trečiasis nudžiugins daržovių mėgėjus.

  • Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Reikės: 100 gramų avižinių dribsnių (geriausia naudoti kuo mažiau apdorotus), 100 gramų avižinių miltų, 100 gramų tarkuotų obuolių, 1 obuolio patiekimui, 1 kiaušinio, apie 250 ml vandens arba augalinio gėrimo (puikiai tiks migdolų, kokosų ar avižų augalinis pienas), po žiupsnelį cinamono ir druskos, pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek kokosų aliejaus arba lydyto sviesto kepimui.

Gaminimo eiga: avižinius dribsnius pirmiausiai reikėtų šiek tiek pabrinkinti vandenyje arba augaliniame gėrime – tai turėtų trukti apie 15 minučių. Jei brinkinama vandenyje, tai galima daryti per visą naktį. Į brinkintus avižinius dribsnius sudedame atskirame inde išplaktą kiaušinį ir sutarkuotus obuolius. Atskirai išmaišome avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Vėliau viską sudedame į vieną indą ir kruopščiai išmaišome iki vientisos grietinės tirštumo masės (jei šiek tiek per tiršta, galima įpilti vandens arba pasirinkto augalinio gėrimo). Po 10 minučių kepame nedidelius blynelius įkaitintoje keptuvėje ir patiekiame su obuolių skiltelėmis, apibarstytomis cinamonu. Beje, blynų tešlą galima papildyti avižų sėlenomis – taip ji taps dar naudingesnė.

  • PiInagrūdžiai jogurtiniai blyneliai

Reikės: 100 gramų pilno grūdo miltų (rekomenduojama rinktis avižinius arba speltos miltus), 50 gramų natūralaus jogurto (rekomenduojama rinktis ekologišką), pusės šaukštelio kepimo miltelių, 1 kiaušinio, šlakelio agavų sirupo (nebūtina), žiupsnelio druskos, bananų patiekimui ir kapotų riešutų papuošimui (priedus galima rinktis pagal skonį).

Gaminimo eiga: Pirmiausiai išmaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Įmaišome išplaktą kiaušinį, įlašiname agavų sirupo (jei tik norisi šiek tiek saldžiau), palaipsniui įmaišome jogurtą. Ekologiško jogurto galima įdėti ir papildomai, kol gausime  grietinės tirštumo vientisą masę. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, naudodami kokosų aliejų arba lydytą sviestą. Patiekiame su bananų riekelėmis, kapotais riešutais ir jogurtu. Puikiai tiks ir uogos bei kiti vaisiais. Beje, puikaus aromato gali suteikti vanilės ekstraktas arba kardamonas. Beje, blynų tešlą galima papildyti avižų sėlenomis – taip ji taps dar naudingesnė.

  • Moliūgų blynai

Reikės: 500-600 gramų moliūgų, 200 ml kefyro arba raugintų pasukų, 200 gramų avižinių arba speltos miltų, 2 didelių arba 3 mažesnių kiaušinių, žiupsnelio druskos, kokosų aliejaus arba lydyto sviesto kepimui, graikiško jogurto ir mėgstamų daržovių patiekimui.

Gaminimo eiga: Moliūgas nuplaunamas, nulupamas, išimamos jo sėklos, o minkštimas sutarkuojamas tarka. Kitame inde išplakame kiaušinius, į masę įmaišome pasirinktos rūšies miltus bei kefyrą arba raugintas pasukas. Gardiname druska (nebūtinai). Šią masę lėtai įmaišome į tarkuotus moliūgus ir maišome tol, kol gauname vientisą grietinės tirštumo ar šiek tiek tirštesnę tešlą. Kepame įkaitintoje keptuvėje su truputėliu lydyto sviesto arba kokosų aliejaus. Tiekiame su graikišku jogurtu ir mėgstamomis daržovėmis. Beje, šiek tiek egzotiškesnio skonio šiai moliūgų blynų tešlai gali suteikti kario prieskoniai.  Skanaus!

Bananas yra bene vienintelis vaisius, kurį galima valgyti tuomet, kai kamuoja virškinimo problemos. Specialistai taip pat teigia, kad šis vaisius praktiškai negali sukelti alergijos. Jo aktualumas ypatingai išauga žiemos metu, kai neturime tokio didelio šviežių vaisių ir uogų pasirinkimo.

Plačiau:

10 naudingų bananų savybių

+2
+2 -0
  • dietos
  • sveikas maistas
  • mityba
  • blynai
  • užgavėnės
  • sveiki receptai

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *