Žaliasis kokteilis su smulkintais javainiais
Jums reikės:
- 1 stiklinės špinatų;
- 2 bananų;
- pusės stiklinės vandens;
- pusės citrinos sulčių;
- 3 šaukštų javainių.
Paruošimo būdas
Trintuvu sutrinti visus ingredientus, išskyrus smulkintus javainius. Į stiklinę su kokteiliu suberti smulkintus javainius. Palikti 5 min., kad išbrinktų.
Nauda
Špinatai ‒ vienos naudingiausių lapinių daržovių. Juose gausu kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, cinko, mangano, taip pat baltymų, angliavandenių, organinių rūgščių. Visos šios medžiagos teigiamai veikia žmogaus organizmą, reguliuoja virškinamojo trakto procesus. Špinatai stiprina imunitetą ir regėjimą.
Žaliasis kokteilis su smulkintais javainiais Žaliąjį kokteilį su špinatais ragavo studentė Greta, šiuo metu aktyviai besidominti sveika mityba ir sportu. „Špinatai ir bananai iš pradžių atrodė kiek keistokas derinys, bet kokteilio skonis man patiko. Ragavau jį karštą vasaros dieną, todėl iškart pasijutau lyg per atostogas kurorte… Būtina sąlyga – špinatai privalo būti švieži! Manau, kad dar labai svarbu ir pats kokteilio patiekimo būdas: supylus kokteilį į aukštas vyno taures, jis atrodo dar žalesnis ir skanesnis. Verta paragauti!“– dalijosi įspūdžiais Greta. Įvertinimas. 10/10 |