Arbūzų gėrimas
Jums reikės:
- 2 stiklinių supjaustyto arbūzo;
- pusės stiklinės apelsino sulčių;
- imbiero šaknies;
- 2 mėtos stiebelių.
Paruošimo būdas
Arbūzo minkštimą (galima kartu su sėklomis), imbierą, apelsinų sultis ir mėtas gerai sutrinti trintuvu. Patiekti su ledo gabaliukais.
Nauda
80 % arbūzo sudaro vanduo, o likę 20 % ‒ organizmui naudingos medžiagos. Arbūzas turi mažai kalorijų, tačiau daug ląstelienos, kuri labai gerai išvalo žarnyną ir pašalina druskos perteklių. Arbūzo sėklos taip pat labai naudingos. Jose daug mikro ir makroelementų, vitaminų, mineralų.
Arbūzų gėrimas Arbūzų gėrimą išbandė abiturientė Ieva, besidžiaugianti neseniai pasibaigusia brandos egzaminų sesija. „Arbūzai ‒ vasaros simbolis! Labai juos mėgstu, tačiau man norėjosi saldesnio kokteilio. Manau, tarp ingredientų būtų galima drąsiai įterpti ir vieną šaukštelį medaus. Nesu vegetarė ar ekologiško maisto fanatikė, tačiau trinti kokteiliai išties labai skanūs ir nekaloringi! Vasaros rytais toks arbūzų gėrimas su trupučiu medaus galėtų pakeisti kavą, nes suteikia daug jėgų šokti iš lovos ir pradėti dieną“, – dalijosi mintimis Ieva. Įvertinimas. 8/10 |
Gaivinantys, jėgų suteikiantys sveikuoliški kokteiliai tiks ne tik šiltai vasaros popietei gamtoje, bet ir vakarėliui draugų kompanijoje. Smagu ir tai, kad gaminant spalvotuosius kokteilius galima drąsiai improvizuoti, pasirinkti mėgstamiausius ingredientus ir atrasti vis naujų skonių.
© Receptai iš Olgos Dzindzeletos knygos „Sveiki ir skanūs RawRaw kokteiliai, smūčiai ir kiti gaivieji gėrimai“
© Nuotraukų autorė Dainora Žalpytė
Taip pat skaitykite:
Trys natūralios arbatos nuo peršalimo. Išbandėme! »
Trys natūralios veido kaukės. Išbandėme! »
Gydomosios kvapniojo cinamono savybės »