Kiaušinių, skumbrės ir ryžių užtepėlė
Ko reikės 3–4 porcijoms?
- 1 nedidukės karštai rūkytos skumbrės;
- 1 agurko;
- 1 stiklinės virtų ryžių;
- 2–3 virtų kiaušinių;
- kelių šaukštų majonezo;
- ½–1 šaukštelio Dižono garstyčių;
- kelių šakelių šviežių petražolių;
- kelių svogūnų laiškų;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- traškių duonos riekelių.
Kaip gaminti?
- Smulkiai supjaustykite agurkus, kiaušinius, petražoles ir svogūnų laiškus.
- Skumbrės filė atskirkite nuo kaulų.
- Virtus ryžius, smulkiai pjaustytus agurkus, kiaušinius, petražoles, svogūnų laiškus ir skumbrės filė gerai sumaišykite su majonezu ir garstyčiomis. Pagardinkite druska, juodaisiais pipiriukais.
- Tepkite užtepėlę ant traškių duonos riekelių.
Skanaus ir smagios Velykų šventės!
„Svarbu sekti valgomo maisto kiekį ‒ porcija turėtų tilpti į delną. O pertrauka tarp maisto vartojimo turi būti ne trumpesnė nei 2 val.“ Daugiau patarimų rasite čia: |
1 2