Gastroval

0
+0 -0

Gamintojas: UAB „Valentis“ Molėtų pl.11,
Veiklioji medžiaga: Valerijonų (Valerianae officinalis) šaknų tinktūra (1:5), Karčiųjų kiečių (Artemisia absinthium) žolės tinktūra (1:5), Pipirmėčių (Mentha x piperita) lapų tinktūra (1:20), Šunvyšnių (Atropa belladonna) lapų tinktūra (1:10)
Grupė: Virškinimo sistemai ir medžiagų apykaitai

Šunvyšnių veikliosios medžiagos atpalaiduoja lygiuosius raumenis, slopina padidėjusią virškinamojo trakto liaukų sekreciją, valerijonų sudėtyje esantys junginiai mažina centrinės nervų sistemos jaudrumą, atpalaiduoja lygiuosius raumenis. Pipirmėčių eterinis aliejus ramina nervus, reguliuoja žarnyno mikrofloros veiklą, todėl mažina vidurių pūtimą. Pelynų sudėtyje esantys kartumynai gerina apetitą, skatina skrandžio sulčių, kasos fermentų ir tulžies gamybą.

Preparatas vartojamas žarnyno ir tulžies latakų spazmams, vidurių pūtimui šalinti bei sutrikusiai virškinimo trakto veiklai sunormalinti.

Gastroval. Vartojimas

Vartoti per burną. Prieš vartojimą suplakti.

Rekomenduojama gerti 2 – 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį po 10 – 20 lašų. Paaugliams reikėtų vartoti pusę rekomenduojamos dozės. Gastroval nuolat vartoti ilgiau negu savaitę galima tik gydytojo nurodymu.

Pavartojus per didelę Gastroval dozę

Perdozavimo atvejų nepastebėta. Sąmoningai ar netyčia nurijus didesnį kiekį preparato, gali džiūti burna, padažnėti širdies susitraukimai, atsirasti svaigulys, pritemti sąmonė. Šio vaisto nurijusiam pacientui reikia sukelti vėmimą, išplauti skrandį, duoti gerti daug skysčio, aktyvuotos anglies ir prireikus pradėti palaikomąjį gydymą.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką

Susiję straipsniai

Siųsk savo nuomonę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *